Kalaja e Krujës

Kalaja e Krujës është një kështjellë në qytetin e Krujës në Shqipëri, dhe po ashtu qendra e rezistencës së Skënderbeut kundër Perandorisë Osmane. Gjatë Revoltës Shqiptare të viteve 1432-1436 qyteti u rrethua pa sukses nga Andrea Topia dhe sundimi osman u rivendos. Pas rezistencës së Skënderbeut në 1443, kështjella përballoi tre rrethime masive nga perandoria osmane përkatësisht në 1450, 1466 dhe 1467 me garnizone zakonisht jo më të mëdha se 2000-3000 burra nën komandën e Skënderbeut.

Get ready! / Bëhuni gati!

Application will open on May 25th, 2022.

Aplikimi hapet më datë 25 Maj, 2022.