A i përmbushni kriteret?

Kriteri 1.

A jeni shqiptar?

Për t'u kualifikuar për OriginAL, duhet të keni të paktën një prind/gjysh/e shqiptar. Ky udhëtim është një mundësi për të mësuar për Shqipërinë dhe Kosovën, si dhe për të eksploruar identitetin tuaj shqiptar, qoftë kulturor apo shpirtëror. Ne mirëpresim të gjithë pjesëmarrësit me origjinë shqiptare, kështu që ju do të ndiheni plotësisht si në shtëpinë tuaj.

Kriteri 2.

Jeni nga mosha 18-24 vjeç?

Gjatë kohëzgjatjes së udhëtimit duhet të jeni nga mosha 18 deri në 24 vjeç. Nëse i plotësoni këto kërkesa, urime!—ju jeni në garë për udhëtimin OriginAL.

Kriteri 3.

A keni qenë më parë në Shqipëri apo Kosovë për tre apo më shumë muaj radhazi?

A keni banuar, udhëtuar, apo studiuar në Shqipëri/Kosovë pas moshës 12 vjeçare? Ju mund të regjistroheni për udhëtimin OriginAL nëse nuk keni banuar, udhëtuar, apo studiuar në Shqipëri ose Kosovë për tre apo më shumë muaj rresht!

Nëse keni vizituar ose keni banuar në Shqipëri ose Kosovë për më shumë se tre muaj radhazi pas moshës dymbëdhjetë vjeç, nuk jeni të kualifikueshëm (na vie keq!).

Keni pyetje të tjera?

Ndiheni si të humbur në shkretëtirë? Ne jemi këtu për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me OriginAL.

Get ready! / Bëhuni gati!

Application will open on May 25th, 2022.

Aplikimi hapet më datë 25 Maj, 2022.